Ο Δήμος Προσοτσάνης, με έδρα την ομώνυμη ιστορική κωμόπολη και με είκοσι ένα ακόμη χωριά και οικισμούς, έχει να επιδείξει μια πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά. Η περιοχή βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της δραμινής πεδιάδας, με τα ευεργετικά νερά του Αγγίτη να ξεπηδούν από το ομώνυμο σπήλαιο και αγκαλιάζεται κυριολεκτικά από δύο σημαντικούς για τον Ελλαδικό και Βαλκανικό χώρο βιότοπους, το Φαλακρό και το Μενοίκιο. Η έκταση του Δήμου είναι 480,77 τ. χιλ. και καταλαμβάνει το 13,87% της συνολικής έκτασης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Στόχος του Δήμου Προσοτσάνης είναι να γίνει δυναμικός τοπικός πόλος βιώσιμης ανάπτυξης με διασφάλιση υψηλής ποιότητας αγροκτηνοτροφικής παραγωγής, υψηλής αξίας αγροτοδιατροφικού τομέα, χωροθέτησης σύγχρονων κλάδων της μεταποιητικής και βιοτεχνικής παραγωγής, ανάδειξης της τουριστικής του ταυτότητας και προστασίας του οικοπολιτιστικού του αποθέματος και της ποιότητας ζωής με σύγχρονη τοπική διακυβέρνηση.


αποθετήριο | 34 τεκμήρια

Η ψηφιακή εξερεύνηση του σπηλαίου Πηγών Αγγίτη είναι μια ηλεκτρονική παρουσίαση ενός από τα μεγαλύτερα ποτάμια σπήλαια στον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Προσοτσάνης σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Προσοτσάνης (ΔΗ.Κ.Ε.Π.). Το σπήλαιο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 25 χλμ βορειοδυτικά της Δράμας, στο Δήμο Προσοτσάνης, δίπλα στο χωριό Πηγές. Η μοναδικότητά του οφείλεται στο ότι στο δάπεδό του κυλάει ο ποταμός Αγγίτης. Οι υπηρεσίες που παρέχονται στους χρήστες συνδυάζουν καινοτόμες τεχνολογίες διαδικτύου, διαχείρισης μουσειακής και ιστορικής γνώσης, τρισδιάστατων γραφικών, εικονικής πραγματικότητας και επαυξημένης πραγματικότητας. Ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί και να ανακαλύψει τον πλούσιο διάκοσμο του σπηλαίου μέσω των εφαρμογών εικονικής περιήγησης και πανοραμικής ξενάγησης 360 ̊. Έτσι, προσφέρεται στον χρήστη μία χρονική και χωρική περιήγηση αξιοποιώντας τρισδιάστατες αναπαραστάσεις του σπηλαίου, χαρίζοντάς του μία πολύπλευρη πολιτισμική και εκπαιδευτική εμπειρία.

Δείτε όλα τα τεκμήρια της συλλογής μέσα απο το SearchCulture.gr

Πλοηγηθείτε στο περιεχόμενο επιλέγοντας ΕΚΤ τύπο τεκμηρίου:
Φωτογραφία (32), Δισδιάστατα γραφικά (32), Κείμενο (1), Μαγνητοσκόπηση (1), Έγγραφο (1), Υλικό Προβολής και Βιντεοσκοπήσεις (1)