Ιδρυμένη το 1951 στη μεταπολεμική Θεσσαλονίκη, η ΤΕΧΝΗ συσπείρωσε τις πνευματικές και καλλιτεχνικές δυνάμεις της πόλης με κοινό με στόχο την ανάπτυξη των τεχνών και των γραμμάτων. Οι τομείς δραστηριοτήτων της ΤΕΧΝΗΣ όπως αναφέρονται στο καταστατικό της είναι Μουσική, Θέατρο, Εικαστικές Τέχνες, Λογοτεχνία, Χορός, Αρχιτεκτονική.


αποθετήριο | 284 τεκμήρια

Πάροχος υπηρεσίας : Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης & Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)  

Το αποθετήριο της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρείας ΤΕΧΝΗ επιχειρεί να αναδείξει, όπως αναδύεται μέσα από το αρχείο, την πολιτιστική παραγωγή της πόλης διαμέσου του λόγου και του έργου πρωτοπόρων ηγετών της πολιτιστικής ζωής της. Τα τεκμήρια, πολυσήμαντα και πυκνά για ορισμένες περιόδους, επιτρέπουν στον ερευνητή να ανακατασκευάσει την πνευματική ζωή της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες έξι δεκαετίες και τα πρόσωπα που δραστηριοποιήθηκαν για τη δημιουργία θεσμών πολιτισμού που χαρακτήρισαν και ακόμα χαρακτηρίζουν την πόλη και τον πολιτισμό της. Τεκμήρια που σχετίζονται με το θέατρο, τα εικαστικά, τη μουσική και την αρχιτεκτονική της πόλης, υποδεικνύουν τη συγκρότηση μιας δυναμικής πολιτιστικής πρωτοπορίας όπως διαμορφώθηκε στη μεταπολεμική Θεσσαλονίκη και έπειτα.

Δείτε όλα τα τεκμήρια της συλλογής μέσα απο το SearchCulture.gr

Πλοηγηθείτε στο περιεχόμενο επιλέγοντας επιμέρους συλλογή:
Εκδηλώσεις λόγου (153), Ζωγραφική (59), Περιοδικό "Η Τέχνη στη Θεσσαλονικη" (35), Άλλες εκδόσεις (22), Μουσικές εκδηλώσεις (12), Ψηφιακές εφαρμογές (3)