Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών ιδρύθηκε το 1952 με κοινή Υπουργική απόφαση των Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών που δημοσιεύθηκε στο Β΄ τεύχος της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με αριθ. 72/27-3-1952. Η λειτουργία της διέπεται από τις διατάξεις του Ν. 3149/2003 (ΦΕΚ/Α/141/10.6.2003).


αποθετήριο | 464 τεκμήρια

Πάροχος υπηρεσίας : Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης & Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)  

Η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών (http://ebooks.serrelib.gr/) παρέχει ελεύθερη πρόσβαση σε βιβλία, συλλογές και εφημερίδες, με σημαντική εκπαιδευτική και πολιτιστική αξία. Το υλικό αυτό διατίθεται ελεύθερα στο Διαδίκτυο σε φιλικό περιβάλλον πλοήγησης και ανάγνωσης όχι μόνο στους χρήστες της βιβλιοθήκης, αλλά και σε εκπαιδευτικούς, επιστήμονες, ερευνητές, φοιτητές, μαθητές και το ευρύ κοινό. Η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη αναπτύχθηκε από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), όπου και φιλοξενείται, στο πλαίσιο της μακροχρόνιας συνεργασίας των δύο οργανισμών.

Δείτε όλα τα τεκμήρια της συλλογής μέσα απο το SearchCulture.gr

Πλοηγηθείτε στο περιεχόμενο επιλέγοντας ΕΚΤ τύπο τεκμηρίου:
Βιβλίο (464), Κείμενο (464)
Πλοηγηθείτε στο περιεχόμενο επιλέγοντας επιμέρους συλλογή:
Βιβλία (464)

αποθετήριο | 166 τεκμήρια

Πάροχος υπηρεσίας : Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης & Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)  

Σας καλωσορίζουμε στο σεντούκι των e-στοριών! Πρόκειται για ένα αποθετήριο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών, το οποίο συλλέγει προφορικές ιστορίες απλών καθημερινών ανθρώπων με θέμα την τοπική ιστορία. Καλούμε τους πολίτες να έρθουν στη βιβλιοθήκη και να διηγηθούν ένα γεγονός που έχει να κάνει με τα ήθη και τα έθιμα, την καθημερινότητα, τα παραμύθια, τα παιχνίδια, τα επαγγέλματα, τους θρύλους του παρελθόντος, ακόμη και ιστορίες αγάπης και ανθρώπινων σχέσεων.Σκοπός του σεντουκιού είναι η διάσωση μιας εώς τώρα άγραφης πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι περισσότερες ιστορίες είναι σε μορφή βίντεο που προσφέρει αμεσότητα και συνδυάζει ήχο, εικόνα και κίνηση. Υπάρχουν όμως και απλά ηχητικά ντοκουμέντα, εικόνες και έγγραφα που μπορεί να συμπληρώνουν μια ιστορία.

Δείτε όλα τα τεκμήρια της συλλογής μέσα απο το SearchCulture.gr