Αμφοροειδής κρατήρας [Π 1248]

Αμφοροειδής κρατήρας [Π 1248]
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
CC_BY_NC_ND



Αμφοροειδής κρατήρας [Π 1248]

Αμφοροειδής κρατήρας με μικρή, επίπεδη βάση, αμφικωνικό σώμα, ευρύ, χαμηλό, κυλινδρικό λαιμό, έξω νεύον χείλος με αποστρογγυλεμένο περιχείλωμα και δύο κάθετες, ταινιωτές λαβές, με έντονη κοίλανση στην εξωτερική τους επιφάνεια. Κοσμείται με γραπτή διακόσμηση από μελανοκάστανο χρώμα, κατά τόπους απολεπισμένη. Το άνω τμήμα του σώματος, το λαιμό, το χείλος και το εσωτερικό κοσμούν γραπτές ταινίες, ενώ στη ζώνη των λαβών αναπτύσσεται επίμηκες διάχωρο και διαιρείται σε τρεις μετόπες, που εναλλάσσονται με δύο στενά πλαίσια. Τις μετόπες κοσμούν σχηματοποιημένοι διπλοί πελέκεις με στυλεό, ενώ τα στενότερα πλαίσια πληρούν κάθετες αλυσίδες διαγραμμισμένων ρόμβων. Την επιφάνεια των λαβών κοσμεί ρομβοειδές δικτυωτό διακοσμητικό θέμα, που απολήγει σε κυματοειδείς, τεμνόμενες γραμμές. Το αγγείο προέρχεται από ταφικό μνημείο στο Μόδι Χανίων και χρονολογείται στην Πρωτογεωμετρική περίοδο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων
Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)


Πηλός

Μόδι (Κυδωνία)

Ύψος= 21,6 εκ.

Πρωτογεωμετρική εποχή
Πρωτογεωμετρική εποχή (EL)
1050 π.Χ.
1050 π.Χ. (EL)
900 π.Χ.
900 π.Χ. (EL)

2014-05-14
2014-05-14 (EL)




Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων
Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11412/p_1248_3d



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.