Τριφυλλόστομη οινοχοϊσκη [Π 1246]

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΤριφυλλόστομη οινοχοϊσκη [Π 1246]

Μόνωτη, τριφυλλόστομη οινοχοΐσκη με κωνική και εσωτερικά κοίλη βάση, σφαιρικό, πεπιεσμένο σώμα, κοντό λαιμό, με ελαφρά κοίλο περίγραμμα, τρίλοβο στόμιο και κάθετη, ταινιωτή λαβή, από τον ώμο στο χείλος. Φέρει διακόσμηση μελανοκάστανου χρώματος, κατά τόπους απολεπισμένο. Περιθέουσα ταινία κοσμεί το χείλος, ενώ δύο λεπτότερες ταινίες το περιτρέχουν στο μέσο περίπου του σώματος. Στο άνω τμήμα του σώματος και στον ώμο αναπτύσσεται μεγάλο, επίμηκες διάχωρο, το οποίο πληρούται με ενάλληλα, τρίγωνα με δικτυωτό διακοσμητικό θέμα. Τα τρίγωνα διαχωρίζονται μέσω γραπτής ιχθυάκανθας. Το έκθεμα προέρχεται από ταφικό μνημείο στο Μόδι Χανίων και χρονολογείται στην Πρωτογεωμετρική περίοδο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Αγγεία-Σκεύη (EL)

Πηλός

Αγγείο (EL)
Ταφικό αντικείμενο (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

Ύψος= 8,5 εκ.

Χανιά (EL)
Μόδι (Κυδωνία) (EL)

Πρωτογεωμετρική εποχή (EL)
1050 π.Χ. (EL)
900 π.Χ. (EL)

2014-05-15 (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.