Αμφοροειδής κρατήρας [Π 1241]

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΑμφοροειδής κρατήρας [Π 1241]

Αμφοροειδής κρατήρας με επίπεδη βάση, ωοειδές σώμα, ευρύ, κυλινδρικό λαιμό, έξω νεύον χείλος με αποστρογγυλεμένο περιχείλωμα, δύο οριζόντιες, υπερυψωμένες, κυκλικής διατομής λαβές και δύο ζεύγη, αντιδιαμετρικά τοποθετημένων, τριγωνικής όψης αποφύσεων, στον ώμο του αγγείου. Κοσμείται με γραπτή διακόσμηση από μελανοκάστανο χρώμα. Το ανώτερο τμήμα του σώματος, το λαιμό, το χείλος και τις λαβές περιτρέχουν γραπτές ταινίες. Επίμηκες διάχωρο αναπτύσσεται στη ζώνη των λαβών, κάτω από τις αποφύσεις, το οποίο πληρούται με ρόμβους, που εσωκλείουν δικτυωτό διακοσμητικό θέμα. Το έκθεμα προέρχεται από ταφικό μνημείο στο Μόδι Χανίων και χρονολογείται στην Πρωτογεωμετρική περίοδο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Αγγεία-Σκεύη (EL)

Πηλός

Αγγείο (EL)
Κρατήρας (EL)
Ταφικό αντικείμενο (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

Ύψος= 18,4 εκ.

Χανιά (EL)
Μόδι (Κυδωνία) (EL)

Πρωτογεωμετρική εποχή (EL)
1050 π.Χ. (EL)
900 π.Χ. (EL)

2014-05-15 (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.