Τριφυλλόστομη οινοχόη [Π 4063]

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΤριφυλλόστομη οινοχόη [Π 4063]

Τριφυλλόστομη οινοχόη με ωοειδές σώμα, επίπεδη, δισκοειδή βάση και κάθετη, ελλειπτικής διατομής λαβή. Φέρει γραπτή διακόσμηση από μελανή βαφή, κατά τόπους απολεπισμένη. Στο μέσον του σώματος αναπτύσσεται μεγάλου πλάτους ζώνη, η οποία πληρούται με γεωμετρικά διακοσμητικά θέματα, τα οποία διαχωρίζονται από λεπτές, κάθετες ταινίες. Το μεσαίο τμήμα της ζώνης φέρει κρεμάμενες, ενάλληλες γωνίες, στο εσωτερικό των οποίων διακρίνεται διαγραμμισμένος ρόμβος. Εκατέρωθεν του τμήματος αυτού, τις μετόπες γεμίζουν διαγραμμισμένοι ρόμβοι. Το άνω τμήμα του σώματος και το λαιμό καλύπτουν παράλληλες, ανισομεγέθεις ταινίες. Το αγγείο προέρχεται από ταφικό σύνολο στο Γαβαλομούρι Κισάμου και χρονολογείται στη Γεωμετρική περίοδο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Αγγεία-Σκεύη (EL)

Πηλός

Αγγείο (EL)
Ταφικό αντικείμενο (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

Ύψος= 25 εκ.
Διάμετρος χείλους= 9,8 εκ.

Χανιά (EL)
Γαβαλομούρι (Κίσσαμος - Χανιά) (EL)

Γεωμετρική εποχή (EL)
700 π.Χ. (EL)
1050 π.Χ. (EL)

2014-05-16 (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.