Ερυθρόμορφο, αρυβαλλοειδές ληκύθιο [Π 6092]

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΕρυθρόμορφο, αρυβαλλοειδές ληκύθιο [Π 6092]

Ερυθρόμορφο, αρυβαλλοειδές ληκύθιο με ωοειδές σώμα, δισκοειδή βάση, στενό, ψηλό λαιμό με κοίλο περίγραμμα, κωνικό χείλος που απολήγει σε ελαφρά έξω νεύον στόμιο, και κάθετη, ελλειπτικής διατομής λαβή από το μέσον του λαιμού έως τον ώμο. Στην παράσταση, που κοσμεί το σώμα, εικονίζεται ο μύθος της αρπαγής της Ευρώπης από το Δία, η οποία πλαισιώνεται από ιπτάμενους ερωτιδείς. Οι μορφές αποδίδονται με λευκό χρώμα, ενώ τα επιμέρους διακοσμητικά στοιχεία αποδίδονται με ρόδινο, γαλάζιο και χρυσό χρώμα, το οποίο προσδίδει στην παράσταση αίσθηση πολυτέλειας. Το αγγείο προέρχεται από γυναικεία ταφή στο νεκροταφείο της αρχαίας Κυδωνίας και είναι εισηγμένο αγγείο από την Αττική, του ρυθμού Kertsch. Το έκθεμα χρονολογείται μεταξύ 365 και 350 π.Χ.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Αγγεία-Σκεύη (EL)

Αττικό αγγείο (EL)
Αγγείο (EL)
Ταφικό αντικείμενο (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

Πλάτος = 10 εκ.
Ύψος= 22 εκ.

Χανιά (EL)

365 π.Χ. (EL)
350 π.Χ. (EL)

2014-05-16 (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.