Ειδώλιο [Π 5717]
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
Ο σύνδεσμος στην καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο δεν είναι διαθέσιμος προσωρινά λόγω τεχνικών εργασιών στον ιστότοπο του φορέα*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
CC_BY_NC_ND



Ειδώλιο [Π 5717]

Πήλινο ειδώλιο όρθιας γυναικείας μορφής που φαίνεται να φορά ποδήρη πολύπτυχο χιτώνα. Στα λυγισμένα χέρια της κρατά ιμάτιο. Το κεφάλι της γυναίκας είναι στεφανωμένο και κλίνει ελαφρά δεξιά. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου είναι σχηματοποιημένα. Το δεξί πόδι είναι σε άνετη στάση και το αριστερό ακολουθεί την κίνηση του κορμού. Τα χρώματα, που διασώζονται σε μεγάλο βαθμό, δίνουν επιπλέον ενδυματολογικά στοιχεία. Προέρχεται από οικογενειακό τάφο με λαξευτούς θαλάμους (loculi) του νεκροταφείου της αρχαίας Κυδωνίας και είναι προϊόν τοπικού εργαστηρίου. Είναι κατασκευασμένο με μήτρα, ενώ το πίσω μέρος είναι χειροποίητο με οπή εξαέρωσης. Το έκθεμα ανήκει στην Ελληνιστική περίοδο (τέλη 4ου- αρχές 3ου αιώνα π.Χ.).

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων
Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)


Πηλός

Χανιά

Ύψος= 15,6 εκ.
Πάχος=3,6 εκ.
Πλάτος= 5,3 εκ.

Ελληνιστική εποχή
Ελληνιστική εποχή (EL)

2014-05-16
2014-05-16 (EL)




Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11412/p_5717_3d



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.