δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΕιδώλιο [Π 5717]

Πήλινο ειδώλιο όρθιας γυναικείας μορφής που φαίνεται να φορά ποδήρη πολύπτυχο χιτώνα. Στα λυγισμένα χέρια της κρατά ιμάτιο. Το κεφάλι της γυναίκας είναι στεφανωμένο και κλίνει ελαφρά δεξιά. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου είναι σχηματοποιημένα. Το δεξί πόδι είναι σε άνετη στάση και το αριστερό ακολουθεί την κίνηση του κορμού. Τα χρώματα, που διασώζονται σε μεγάλο βαθμό, δίνουν επιπλέον ενδυματολογικά στοιχεία. Προέρχεται από οικογενειακό τάφο με λαξευτούς θαλάμους (loculi) του νεκροταφείου της αρχαίας Κυδωνίας και είναι προϊόν τοπικού εργαστηρίου. Είναι κατασκευασμένο με μήτρα, ενώ το πίσω μέρος είναι χειροποίητο με οπή εξαέρωσης. Το έκθεμα ανήκει στην Ελληνιστική περίοδο (τέλη 4ου- αρχές 3ου αιώνα π.Χ.).

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Ειδώλια (EL)

Ειδώλιο (EL)
Ταφικό αντικείμενο (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Ύψος= 15,6 εκ.
Πάχος=3,6 εκ.
Πλάτος= 5,3 εκ.

Χανιά (EL)

Ελληνιστική εποχή (EL)

2014-05-16 (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.