Μεγάλος ψευδόστομος αμφορέας με πώμα [Π 4464]

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΜεγάλος ψευδόστομος αμφορέας με πώμα [Π 4464]

Ψευδόστομος αμφορέας με ωοειδές σώμα και μικρής διαμέτρου, επίπεδη βάση. Στον ώμο του αγγείου διακρίνεται χαμηλό, σωληνωτό στόμιο, που φέρει δύο αντιδιαμετρικά διαμορφωμένες προεξοχές και ψευδές στόμιο, εκατέρωθεν του οποίου υπάρχουν δύο κάθετες, ελαφρά υπερυψωμένες, ελλειπτικής διατομής λαβές. Το αγγείο φέρει γραπτή διακόσμηση από καστανέρυθρη βαφή. Στο ανώτερο τμήμα του σώματος και του ώμου, σε πυκνή διάταξη και φυσιοκρατική απόδοση, καλαμοειδή φυτά εκφύονται από μία γραμμή εδάφους, η οποία ορίζεται από τέσσερις οριζόντιες ταινίες. Το έκθεμα εντοπίστηκε από την ελληνοσουηδική ανασκαφή στο λόφο Καστελλίου στα Χανιά και χρονολογείται στην Υστερομινωική Ι Β περίοδο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Αγγεία-Σκεύη (EL)

Πηλός

Αγγείο (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

Διάμετρος βάσης = 14 εκ.
Διάμετρος= 35 εκ
Ύψος= 46 εκ.

1600 π.Χ. (EL)
Υστερομινωική εποχή Ι (EL)
1450 π.Χ. (EL)

2014-06-12 (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.