δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΠήλινο φλασκί [Π 1321]

Πήλινο φλασκί με κωνική, κοίλη εσωτερικά βάση, σφαιρικό σώμα, ψηλό, κυλινδρικό λαιμό, που απολήγει σε ευθύ, έξω νεύον χείλος και δύο κάθετες, ταινιόσχημες λαβές από το χείλος στον ώμο. Φέρει γραπτή διακόσμηση μελανού χρώματος, κατά τόπους ανομοιογενούς, λόγω ατελούς όπτησης. Στο κέντρο των δύο πλευρών του σώματος εικονίζονται σχηματοποιημένοι ρόδακες, που περιβάλλονται από ομόκεντρους κύκλους και φυλλοειδές διακοσμητικό θέμα. Κάτω από τις λαβές υπάρχει κάθετη ταινία φυτικού μοτίβου, η οποία περιτρέχει το αγγείο. Αποτελεί σπάνιο κεραμικό τύπο και είναι προϊόν του τοπικού εργαστηρίου της Κυδωνίας, δείγματα του οποίου βρέθηκαν στην Κρήτη και στην Κύπρο. Το αγγείο προέρχεται από θαλαμωτό τάφο, στον οποίο είχε εναποτεθεί ως κτέρισμα.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Αγγεία-Σκεύη (EL)

Αγγείο (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

Διάμετρος = 21,5 εκ.
Ύψος = 30,5 εκ

Κυδωνία (Χανιά) (EL)
Κύπρος (EL)

1350 π.Χ. (EL)
1300 π.Χ. (EL)
Υστερομινωική εποχή (EL)
14ος αι. π.Χ. (Β μισό) (EL)

2014-06-12 (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.