Χάλκινο νόμισμα Πριανσού

Χάλκινο νόμισμα Πριανσού
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
CC_BY_NC_ND



Χάλκινο νόμισμα Πριανσού (EL)

Χάλκινο νόμισμα Πριανσού. Στην εμπρόσθια όψη, εντός στικτού κυκλικού πλαισίου, εικονίζεται κεφαλή Θεάς, πιθανόν της Αρτέμιδος, σε κατατομή, στραμμένη προς τα δεξιά, που φέρει ενώτιο, περιδέραιο και στεφάνι από φύλλα δάφνης. Τα μαλλιά της είναι μαζεμένα και απολήγουν σε κόρυμβο. Στην οπίσθια όψη, εντός ακτινωτού κυκλικού πλαισίου, απεικονίζεται φοίνικας, αριστερά από τον οποίο διακρίνεται πηδάλιο ενώ δεξιά εικονίζεται δελφίνι σε κατακόρυφη διάταξη. Πάνω από τον φοίνικα αναγράφεται το όνομα ΠΡΙΑΝCΙωΝ, η επιγραφή της εκδότριας αρχής. (EL)

Νομίσματα (EL)

Χαλκός (EL)


Πρώιμη Ελληνιστική εποχή (EL)
Μέση Ελληνιστική εποχή (EL)
3ος αι. π.Χ. (EL)




Αntike Μünzen der Ιnsel Kreta die Sammlung Dr. Burkhard Traeger, Münzen aus der Welt der Antike. Auktion 136, 10. Marz 2008 in Osnabruck. Osnabruck: Numismatischer Verlag Fritz Rudolf Künker, p. 64, n.353.

Εικόνα

Ν 2707
447



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.