Διπλό τελετουργικό αγγείο [Π 2305]

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΔιπλό τελετουργικό αγγείο [Π 2305]

Διπλό, τελετουργικό αγγείο, αποτελούμενο από δύο ακέραιες πρόχους συνδεδεμένες στη μέση του σώματος με επίμηκες, οριζόντιο στέλεχος και στο στόμιο με καλαθοειδή λαβή. Έχουν επίπεδη, διακρινόμενη βάση και απιόσχημο σώμα. Η μία πρόχους είναι εντελώς κλειστή και ο λαιμός της έχει διαμορφωθεί με πλαστικά αποδιδόμενη κεφαλή ζώου με μακριά αυτιά και στιγμές για τη δήλωση των οφθαλμών και του ρύγχους, ενώ στη δεύτερη πρόχου το στόμιο φέρει ηθμωτό κάλυμμα (με εγχαράξεις και μία μεγάλη οπή που λειτουργούσε ως προχοή). Εξωτερικά το αγγείο κοσμείται με γραπτά, γεωμετρικά διακοσμητικά θέματα και ζωφόρους με πτηνά, που αποδίδονται σε παράταξη. Προέρχεται από θαλαμοειδή τάφο στο Καλάμι Χανίων.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Αγγεία-Σκεύη (EL)

Αγγείο (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

Μήκος = 26 εκ.
Ύψος = 21,8 εκ.
Πλάτος = 11,6 εκ.

Τάφοι Καλαμίου (EL)

1300 π.Χ. (EL)
1200 π.Χ. (EL)
Υστερομινωική εποχή (EL)

2014-06-12 (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.