Εικονιστική κεφαλή Αδριανού [Λ 77]

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΕικονιστική κεφαλή Αδριανού [Λ 77]

Κεφαλή μαρμάρινου ανδριάντα του αυτοκράτορα Αδριανού, ο οποίος εικονίζεται σε ώριμη ηλικία. Η μορφή είναι ελαφρά στραμμένη προς τα αριστερά. Φέρει στεφάνι από φύλλα δρυός στην κώμη, η οποία αποτελείται από επάλληλες στρώσεις ογκωδών, πυκνών βοστρύχων με ελικοειδή απόληξη που καλύπτουν τμήμα του μετώπου και των αυτιών. Τα γένια αποδίδονται κοντά, πυκνά, με κυματιστούς βοστρύχους. Το σχήμα του προσώπου είναι ελαφρώς ωοειδές, με σχετικά στενό μέτωπο, μικρούς αμυγδαλόσχημους οφθαλμούς και έντονα αποδοσμένα ζυγωματικά. Τα φρύδια είναι σχετικά λεπτά και συγκλίνουν προς τη μύτη, ανασηκωμένα ελαφρώς προς την αντίθετη πλευρά. Τα χείλη είναι σαρκώδη ενώ το σαγόνι ενισχυμένο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

Γλυπτά-Ανάγλυφα (EL)

Μάρμαρο

Γλυπτό (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

Πλάτος = 32 εκ.
Πάχος = 31 εκ.
Ύψος = 43 εκ.

Δικτύνναιο (EL)

138 μ.Χ. (EL)
Ρωμαϊκοί χρόνοι (EL)
117 μ.Χ. (EL)

2014-06-12 (EL)

Εικόνα

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.