Μελαμβαφής, ραβδωτός αμφορέας [Π 723]

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΜελαμβαφής, ραβδωτός αμφορέας [Π 723]

Μελαμβαφής, ραβδωτός αμφορέας, με έκτυπα, ανάγλυφα εμβλήματα. Έχει κωνικό – απιόσχημο σώμα, κωνική βάση, ψηλό, στενό, κυλινδρικό λαιμό, έντονα έξω νεύον χείλος και δύο κάθετες, στριφτές λαβές από το λαιμό στον ώμο, στη βάση των οποίων διαμορφώνονται πλαστικές κεφαλές Μέδουσας. Στο σώμα διακρίνονται δύο πλατειές ζώνες με κατακόρυφες εγχαράξεις – ραβδώσεις, οι οποίες διαχωρίζονται από ταινίες κοσμημένες από γραπτή διακόσμηση, από λευκή βαφή, του τύπου «Δυτικής Κλιτύος». Στην ανώτερη, κοντά στον ώμο, ζώνη με τις ραβδώσεις διακρίνονται, έκτυπα, ανάγλυφα, επίθετα εμβλήματα με παράσταση στην οποία απεικονίζεται ο μύθος της αρπαγής της Ευρώπης.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Αγγεία-Σκεύη (EL)

Αγγείο (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Ύψος = 58 εκ.
Πλάτος = 29 εκ.

Φαλάσαρνα (EL)

3ος αι. π.Χ. (EL)
Μέση Ελληνιστική εποχή (EL)
Πρώιμη Ελληνιστική εποχή (EL)

2014-06-12 (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.