δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΠυξίδα [Π 2437]

Πυξίδα, με σφαιρικό, ελαφρά πεπιεσμένο σώμα, δισκοειδή, κοίλη εσωτερικά βάση, ευρύ κυλινδρικό λαιμό, έξω νεύον χείλος και δύο οριζόντιες, υπερυψωμένες λαβές, ελλειπτικής διατομής. Το χείλος διατρέχει πλατειά ταινία, εσωτερικά και εξωτερικά, ενώ κάτω από το χείλος και στη βάση του λαιμού διακρίνονται ομάδες από δύο οριζόντιες, επάλληλες ταινίες. Οι ταινίες στη βάση του λαιμού ορίζουν διακοσμητική ζώνη με ομάδα τριών επάλληλων, οριζόντιων ταινιών αμέσως κάτω από τις λαβές, τις οποίες διατρέχει πλατειά ταινία. Η ζώνη αυτή κοσμείται από οριζόντια, κυματοειδή ταινία. Πλατειά ταινία καλύπτει το κατώτερο τμήμα του σώματος και τη βάση. Το αγγείο προέρχεται από ταφικό σύνολο και είχε εναποτεθεί ως κτέρισμα σε ταφή εντός πίθου (εγχυτρισμός).

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Αγγεία-Σκεύη (EL)

Πηλός

Αγγείο (EL)
Πυξίδα (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Ύψος = 11 εκ.
Πλάτος = 13,7 εκ.

Τάρρα (EL)

Μέση Αρχαϊκή εποχή (EL)
6ος αι. π.Χ. (EL)

2014-06-12 (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.