Πήλινο ομοίωμα πλοιαρίου ή λέμβου [Π 50]

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΠήλινο ομοίωμα πλοιαρίου ή λέμβου [Π 50]

Ομοίωμα πλοίου ή λέμβου χωρίς τρόπιδα, που έχει επίπεδη βάση με τέσσερις τριγωνικής όψης αποφύσεις –στηρίγματα. Έχει στρογγυλεμένη πρύμνη και δύο αντιδιαμετρικά τοποθετημένα ζεύγη εξαρμάτων στην κουπαστή, που αποδίδουν σχηματικά τους σκαρμούς. Το εσωτερικό τμήμα του πλοιαρίου καλύπτεται σχεδόν ολόκληρο από μία πήλινη απομίμηση κηρήθρας, που αποτελείται από ενενήντα εννέα πυκνές, εξαγωνικές κυψελίδες σε δεκαοκτώ σειρές. Πρόκειται για σπάνιο ομοίωμα πρώιμου μινωικού πλοίου ή λέμβου, το οποίο πιθανότατα είχε τοποθετηθεί ως κτέρισμα σε θολωτό τάφο της περιοχής της Μονής Οδηγητρίας των Αστερουσίων. Το έκθεμα προέρχεται από τη συλλογή Μητσοτάκη.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Γλυπτά-Ανάγλυφα (EL)

Γλυπτό (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

Μήκος = 20,6 εκ.
Ύψος = 4 εκ.
Πλάτος = 6,3 εκ.

1900 π.Χ. (EL)
1700 π.Χ. (EL)
Μεσομινωική εποχή (EL)

2014-06-12 (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.