δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα ΈργαΧάλκινο ειδώλιο [Μ 94]

Χάλκινο, ανδρικό, ειδώλιο λάτρη. Η μορφή είναι γυμνή, με το δεξί χέρι ψηλά προ του προσώπου και σε μεγάλη απόσταση και το αριστερό προ του στήθους σε απόσταση αλλά ψηλά και με τον βραχίονα αναδιπλωμένο σε σχεδόν οριζόντια θέση. Η κεφαλή γέρνει προς τα πίσω. Το κρανίο είναι σφαιρικό, τα αυτιά παρουσιάζονται ως προεξέχοντα ημιελλειψοειδή φύματα. Οι οφθαλμοί αποδίδονται ως βαθιές κοιλότητες. Η μύτη και το σαγόνι παρουσιάζονται ως προεξέχοντα τριγωνικά φύματα. Το στόμα είναι χονδροειδώς αποδοσμένο και ανοικτό. Οι βραχίονες είναι σωληνοειδείς και ελαφρώς στρογγυλεμένοι στις αρθρώσεις. Ο κορμός προβάλλει επιμήκης, στενός και σανιδόμορφος. Τα σκέλη είναι συντετμημένα και ελαφρώς λυγισμένα, ιδίως το δεξί. Τα πόδια είναι συμφυή με μια πλίνθο σε σχήμα πυραμίδας, που προέρχεται από τη χοάνη χύτευσης.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)


ΧαλκόςΑρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

Ύψος = 11 εκ.

14ος αι. π.Χ. (EL)
11ος αι. π.Χ. (EL)
Υστερομινωική εποχή (EL)
Υπομινωική εποχή (EL)

2014-06-12 (EL)


Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.