Πτηνόμορφο μυροδοχείο [Γ 84]

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΠτηνόμορφο μυροδοχείο [Γ 84]

Το αγγείο είναι κατασκευασμένο από σκούρο, ημιδιαφανές, κυανό, φυσητό γυαλί και έχει τη μορφή περιστεριού. Το κεφάλι είναι ωοειδές με μακρύ, οξύληκτο ράμφος, ο λαιμός ψηλός, κυλινδρικός και το σώμα επίμηκες ωοειδές που απολήγει σε μακριά και λεπτή ουρά, η απόληξη της οποίας είχε ήδη σπάσει από τους αρχαίους χρόνους, προκειμένου να απελευθερωθεί το περιεχόμενο του. Ο συγκεκριμένος τύπος μυροδοχείου κατασκευαζόταν για μία μόνο χρήση και τα καλλυντικά ή το άρωμα τοποθετούνταν σε αυτό από την απόληξη της ουράς, η οποία στη συνέχεια σφραγιζόταν με αναθέρμανση του γυαλιού. Αποτελεί σύνηθες εύρημα σε ταφικά σύνολα και η παραγωγή του εντοπίζεται κυρίως στην περιοχή του Ελβετικού Ticino καθώς και σε εργαστήριο στην Avences κοντά στη Λωζάνη.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Αγγεία-Σκεύη (EL)

Αγγείο (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

Πλάτος = 3,7 εκ.
Ύψος = 9 εκ.
Μήκος = 19 εκ.

Κίσσαμος (Χανιά) (EL)

Ρωμαϊκοί χρόνοι (EL)
1ος αι. μ.Χ. (EL)
2ος αι. μ.Χ. (EL)

2014-06-12 (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.