Μελανόμορφος, καλυκωτός κρατηρίσκος [Π 10335]

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΜελανόμορφος, καλυκωτός κρατηρίσκος [Π 10335]

Μελανόμορφος, καλυκωτός κρατηρίσκος, με κυλινδρικό σώμα συμφυές με το ευρύ και λεπτό χείλος, κωνική βάση και δύο οριζόντιες, ελαφρά υπερυψωμένες, ελλειπτικής διατομής λαβές στο κάτω γωνιώδες τμήμα του σώματος. Η βάση, οι λαβές και το χείλος, εσωτερικά και εξωτερικά είναι ολόφαβες. Επάλληλες, οριζόντιες ταινίες κοσμούν το κατώτερο, κάτω από τις λαβές, τμήμα του σώματος, ενώ σειρά από στιγμές σε οριζόντια διάταξη διατρέχουν τη γωνίωση στο ύψος των λαβών. Στην κύρια διακοσμητική ζώνη, στο ανώτερο τμήμα του σώματος, απεικονίζονται σε οριζόντια διάταξη κύκνοι στραμμένοι προς τα δεξιά, με το κενό ανάμεσα τους να καλύπτεται από ομάδες επάλληλων, διαγώνιων γραμμώσεων. Το αγγείο προέρχεται από ταφικό σύνολο και είχε εναποτεθεί ως κτέρισμα σε ταφή εντός πίθου (εγχυτρισμός), που χρονολογείται στο τελευταίο τέταρτο του 6ου αι. π. Χ.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Αγγεία-Σκεύη (EL)

Αγγείο (EL)
Ταφικό αντικείμενο (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Διάμετρος χείλους = 3,5 εκ.
Ύψος = 3,4 εκ.
Διάμετρος βάσης = 2,4 εκ.

Χανιά (EL)
Αττική (EL)

Μέση Αρχαϊκή εποχή (EL)
Μέσα 6ου αι. π.Χ. (EL)

2014-06-12 (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.