ΜΗΝΙΑΤΗΣ Γεώργιος (1820-1895) “Δύο παιδιά με σταφύλια”, 1870

ΜΗΝΙΑΤΗΣ Γεώργιος (1820-1895) “Δύο παιδιά με σταφύλια”, 1870

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Ίδρυμα Ευαγγέλου Αβέρωφ-Τοσίτσα   

Αποθετήριο :
Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



ΜΗΝΙΑΤΗΣ Γεώργιος (1820-1895) “Δύο παιδιά με σταφύλια”, 1870 (EL)

ΜΗΝΙΑΤΗΣ Γεώργιος (1820-1895) (EL)

Ζωγράφος, με έντονη καλλιτεχνική και πνευματική παρουσία, τόσο στη Ελλάδα όσο και στις πόλεις που κατά καιρούς διέμενε – Ρώμη και Φλωρεντία – ο Μηνιάτης, παράλληλα με την απεικόνιση ιστορικών σκηνών, ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την ηθογραφική ζωγραφική, με θέματα που αντλούσε κυρίως από τη λογοτεχνία. Στο έργο της Πινακοθήκης Ε. Αβέρωφ παρουσιάζεται μια σκηνή με πρωταγωνιστές παιδιά, όπως εκείνες που αφθονούσαν κατά το δεύτερο ήμισυ του 19ου αιώνα στην ιταλική λαϊκή ζωγραφική. Το έργο παρουσιάζει κάποιες αδυναμίες τόσο στις πτυχώσεις των ενδυμάτων όσο και στη μορφή του κοριτσιού, του οποίου το πρόσωπο και οι κινήσεις ταιριάζουν περισσότερο σε ώριμη γυναίκα παρά σε παιδάκι. Ωστόσο είναι χαρακτηριστικό δείγμα της ηθογραφικής ζωγραφικής που αναπτύχθηκε στα Επτάνησα το τελευταίο τέταρτο του 19ου αιώνα. (EL)

Λάδι σε μουσαμά (EL)


1870


19ος Αιώνας (EL)
Ηθογραφική Ζωγραφική (EL)



Εικόνα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.