δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε το ψηφιακό αρχείο του τεκμηρίου*
Ο Καφφάτος αναφέρει πως φαίνεται να υπάρχει συμφωνία μεταξύ Συμμάχων και ελληνικής κυβέρνησης για την εκκένωση του Σαντζακίου Δαρδανελλίων από τον ελληνικό στρατό μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου ή τις αρχές Φεβρουαρίου του 1922, προκειμένου η περιοχή να καταληφθεί από βρετανικά στρατεύματα. Αναφέρει ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στις τοπικές τουρκικές αρχές και φαίνεται να ξεκίνησε αθρόα κατάταξη Τούρκων χωροφυλάκων για τις περιοχές που θα εκκενωθούν.
(EL)
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.