11 Μαΐου 1827 Ο Τσωρτς εκφράζει στον Κόχραν την ανησυχία του για τις εξελίξεις

11 Μαΐου 1827 Ο Τσωρτς εκφράζει στον Κόχραν την ανησυχία του για τις εξελίξεις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*

3  ψηφιακά αρχεία

basic type logo 3 JPEG

δείτε ή κατεβάστε όλα τα ψηφιακά αρχεία
απευθείας από τον ιστότοπο του αποθετηρίου*
χρησιμοποιήστε
τα ψηφιακά αρχεία ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY 4.0
Αναφορά Δημιουργού
CC_BY



11 Μαΐου 1827 Ο Τσωρτς εκφράζει στον Κόχραν την ανησυχία του για τις εξελίξεις

Thomas Cochrane


11 Μαΐου 1827 Ο Τσωρτς εκφράζει στον Κόχραν την ανησυχία του για τις εξελίξεις. Θεωρεί ότι αν δεν κινηθούν άμεσα δεν θα μπορέσουν να μεταφέρουν τα στρατεύματα που βρίσκονται στο Φάληρο. Πρέπει να πληρώσουν άμεσα τους άνδρες για να μην λιποτακτήσουν. Προτείνει να μεταφερθούν στην Αυλώνα ώστε να προκαλέσουν επανάσταση στην Αλβανία. Αποτελεί προτεραιότητα η συγκέντρωση χρημάτων από την κυβέρνηση. Ο καπετάνιος Le Blanc έχει ανοίξει μια γραμμή επικοινωνίας με τον Κιουταχή. Έγραψε στον Φαβιέρο (βλ. επιστολή 55) και πιστεύει ότι ο Κιουταχής θα ζητήσει την εκκένωση του Φαλήρου. Θεωρεί ότι η απειθαρχία των ανδρών, στην οποία αποδίδει την ήττα στη Μάχη του Αναλάτου, είναι το σοβαρότερο πρόβλημα. Αναχωρούν οι δυνάμεις των Πελοποννησίων με επικεφαλής τον Γενναίο Κολοκοτρώνη και τον Πανούτσο Νοταρά. Ο καπετάνιος Le Blanc τον ενημέρωσε ότι ο Κιουταχής έλαβε ενισχύσεις.

ΤΕΧΤ
Αλληλογραφία
Κείμενο

Ελληνική Επανάσταση


11 Μαΐου 1827


Ελληνική Επανάσταση
Αλληλογραφία

https://laskaridisfoundationarchives.org/omeka/pdfs/cochrane/GD023300043-00018-00056.pdf

Αγγλική γλώσσα

Κείμενο




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.