use the files or the thumbnails according to the license: CC BY-NC 4.0
Attribution-NonCommercial
ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ- ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ
(EL)
CHEESE FACTORY IN A RESIDENTIAL COMPLEX AND A LIVESTOCK UNIT - CHEESE PRODUCTION
(EN)
ΑΓΝΩΣΤΟ
(EL)
UNKNOWN
(EN)
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ- Το τυροκομείο στεγάζεται σε κτίσμα, στην πίσω αυλή της οικίας, κοντά στα μαντριά για το σταύλισμα των ζώων. Στα καζαναριό παρασκευάζεται τυρί του λαδιού και τυρί φρέσκο βραστό. Η παρασκευή γίνεται από το Μάιο έως τον Ιούλιο. Το συγκρότημα έχει υποστεί μεταγενέστερες προσθήκες και μετατροπές. Το τυροκομείο λειτουργούσε σε άλλο κτίσμα ενώ στη θέση του ξυλόφουρνου της οικίας σήμερα υπάρχει δωμάτιο. Στην οικία φυλάσσονται παραδοσιακό αντικείμενα όπως χειρόμυλοι για στάρι και για καλαμπόκι και παραδοσιακά ‘φουκάδια’ (βάσεις) για την πήξη του τυριού και της μυζήθρας.
Φερόμενος ιδιοκτήτης: Δημήτριος Καΐρης.
(EL)
INDUSTRIAL FACILITY- The cheese factory is housed in a building, in the backyard of the house, near the corrals for the animals. Oil cheese and freshly boiled cheese are prepared in the cauldrons. Brewing takes place from May to July. The complex has undergone later additions and alterations. The cheese factory operated in another building, while today there is a room in place of the wood oven of the house. Traditional items such as hand mills for wheat and corn and traditional 'foukadia' (bases) for curdling cheese and mizithra are kept in the house.
Alleged owner: Dimitrios Kairis.
(EN)
KAIRI DIMITRIOU HOUSES, ONTAS- MUNICIPALITY OF LIPSI, Leipsi, Dodecanese
(EN)
Europe ▶ Greece ▶ District of South Aegean ▶ Dodecanese ▶ Leipsoi Island LeipsoíCity/village/populated place Λειψοί | Leipsoí, Dodecanese | Λειψοί, Νομός Δωδεκανήσων | Λειψοί Δωδεκανήσων