Το ρωσικό εύδρομο "Varyag". Ναυπηγήθηκε το 1899. Έλαβε μέρος στον Ρωσο-ιαπωνικό πόλεμο όπου και βυθίσθηκε από το πλήρωμά του. Ανασύρθηκε από τους Ιάπωνες, επισκευάστηκε και μετονομάστηκε σε "Soya". Δόθηκε πάλι στους Ρώσους το 1916, οπότε και μετονομάστηκε σε "Varyag". Όταν, κατά τη διάρκεια επισκευών στην Αγγλία, ξέσπασε η Οκτωβριανή επανάσταση οι Αγγλικές αρχές το κατέσχεσαν. Πωλήθηκε το 1920 στη Γερμανία για παλιοσίδερα. Βυθίστηκε το 1925 μετά από πρόσκρουση σε ύφαλο κοντά στο χωριό της Σκωτίας, Lendalfoot, όπου υπάρχει και μνημείο για το πλοίο.

Το ρωσικό εύδρομο
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY 4.0

Αναφορά Δημιουργού
CC_BY



Το ρωσικό εύδρομο "Varyag". Ναυπηγήθηκε το 1899. Έλαβε μέρος στον Ρωσο-ιαπωνικό πόλεμο όπου και βυθίσθηκε από το πλήρωμά του. Ανασύρθηκε από τους Ιάπωνες, επισκευάστηκε και μετονομάστηκε σε "Soya". Δόθηκε πάλι στους Ρώσους το 1916, οπότε και μετονομάστηκε σε "Varyag". Όταν, κατά τη διάρκεια επισκευών στην Αγγλία, ξέσπασε η Οκτωβριανή επανάσταση οι Αγγλικές αρχές το κατέσχεσαν. Πωλήθηκε το 1920 στη Γερμανία για παλιοσίδερα. Βυθίστηκε το 1925 μετά από πρόσκρουση σε ύφαλο κοντά στο χωριό της Σκωτίας, Lendalfoot, όπου υπάρχει και μνημείο για το πλοίο. (EL)
The Russian armoured cruiser "Varyag". It was built in 1899, took part in the Russian-Japanese war, at which time it was scuttled by its crew.It was salvaged by the Japanese, was repaired and renamed "Soya". It was given back to the Russians in 1916, at w (EN)

Εύδρομον "Waryak" βυθισθέν εν Chemulpo. Το νυν Soya. Ιαπωνικόν Soya

Μακκάς, Νικόλαος (ερασιτέχνης) Αθήνα (EL)
Makkas, Nikolaos (amateur) Athens (EN)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (EL)
Φώτο/Λευκώματα (EL)

ΜΟΝΟΧΡΩΜΟ
Πρωτότυπο

50


1902-1903


ΝΑΥΤΙΚΟ, ΠΟΛΕΜΙΚΟ (EL)
ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟΣ (EL)
NAVY, MILITARY (EN)


MAKKAS, NIKOLAOS
ΜΑΚΚΑΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Εικόνα

http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.