Η περιοχή ΝΔ των Προπυλαίων και της δυτικής πρόσβασης, αποτύπωση 1979-1990. Η σκιασμένη περιοχή δείχνει τη σχέση των σημερινών λειψάνων και κατασκευών με τα κτίσματα που εικονίζονται στην κάτοψη της περιοχής από τον Boitte. Τα λίγα στοιχεία που δεν φάινονται στην κάτοψη του Boitte έχουν συμπληρωθεί από την κάτοψη του von Hallerstein. 1) Υστερορρωμαϊκός πύργος και πύλη. 2) Δυτικός βραχίονας υστερορρωμαϊκού τείχους νότιας κλιτύος, ο μεταγενέστερος Σερπεντζές. 3) Τείχος και οίκημα των φυλακών. 4) Το θολικό, με υπερκείμενο τον προμαχώνα του 1805.

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
απευθείας από τον ιστότοπο του αποθετηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 4.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα ΈργαΗ περιοχή ΝΔ των Προπυλαίων και της δυτικής πρόσβασης, αποτύπωση 1979-1990. Η σκιασμένη περιοχή δείχνει τη σχέση των σημερινών λειψάνων και κατασκευών με τα κτίσματα που εικονίζονται στην κάτοψη της περιοχής από τον Boitte. Τα λίγα στοιχεία που δεν φάινονται στην κάτοψη του Boitte έχουν συμπληρωθεί από την κάτοψη του von Hallerstein. 1) Υστερορρωμαϊκός πύργος και πύλη. 2) Δυτικός βραχίονας υστερορρωμαϊκού τείχους νότιας κλιτύος, ο μεταγενέστερος Σερπεντζές. 3) Τείχος και οίκημα των φυλακών. 4) Το θολικό, με υπερκείμενο τον προμαχώνα του 1805. (EL)

Άγνωστος δημιουργός

Η περιοχή ΝΔ των Προπυλαίων και της δυτικής πρόσβασης, αποτύπωση 1979-1990. Η σκιασμένη περιοχή δείχνει τη σχέση των σημερινών λειψάνων και κατασκευών με τα κτίσματα που εικονίζονται στην κάτοψη της περιοχής από τον Boitte. Τα λίγα στοιχεία που δεν φάινονται στην κάτοψη του Boitte έχουν συμπληρωθεί από την κάτοψη του von Hallerstein. 1) Υστερορρωμαϊκός πύργος και πύλη. 2) Δυτικός βραχίονας υστερορρωμαϊκού τείχους νότιας κλιτύος, ο μεταγενέστερος Σερπεντζές. 3) Τείχος και οίκημα των φυλακών. 4) Το θολικό, με υπερκείμενο τον προμαχώνα του 1805. (EL)

Σχέδιο (EL)Τάσος Τανούλας (EL)
Τ. Τανούλας, Τα προπύλαια της Αθηναϊκής Ακρόπολης κατά τον Μεσαίωνα, ΒΑΕ 165, (Αθήνα 1997), σχ. 47. (EL)

Ελλάδα,Αττική,Αθήνα,Ακρόπολη Αθηνών (EL)

Εικόνα

Ελληνική γλώσσα

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-ND 4.0)
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.