Κάποια Μέρα
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
απευθείας από τον ιστότοπο του αποθετηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
In Copyright (InC)

Σε καθεστώς Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Περιορισμένη Χρήση
INC



Κάποια Μέρα (EL)

Όλμι Ερμάνο
Όλμι Ερμάνο (EL)

Ο Όλμι με αφορμή ένα τυχαίο γεγονός, ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, σκιαγραφεί με διεισδυτικότητα και σπάνια αυθεντικότητα μια ομάδα ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στους ίδιους χώρους των σύγχρονων πόλεων. Οι σχέσεις που βιώνουν καθημερινά, είτε είναι στενά επαγγελματικές, είτε οικογενειακές, είτε φιλικές, είτε ερωτικές, συνδέονται μεταξύ τους από ένα αόρατο μηχανισμό συμβατικότητας, ρουτίνας και ανελευθερίας. Ο Μπρούνο, ο βασικός ήρωας, σοκάρεται με τον θάνατο του εργάτη που σκότωσε άθελά του, γιατί κινδυνεύει άμεσα η επαγγελματική του προαγωγή σε διευθυντή στη διαφημιστική εταιρεία όπου δουλεύει. Το ίδιο το γεγονός λειτουργεί αποκαλυπτικά όσον αφορά τον τρόπο ζωής του και του πλέγμα των σχέσεων που έχει αναγκαστεί να αποδεχθεί. Αποδοχή των ανωτέρων στην εταιρεία, συμβιβασμός στην οικογένεια, μικροφυγές στον ερωτικό τομέα και όλα αυτά μέσα σε ένα κλίμα ισοπέδωσης και μονοτονίας. (EL)

Νέγκρι Τζίνο (EL)
Ντελ Βίτα Μπρουνέτο (EL)
Κροσινιάνι Μαρία (EL)
Φουόρτες Λίντια (EL)
Καΐμι Λαμπέρτο (EL)


2015-08-31


1969




35Mm

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (EL)

Εικόνα

102,
Έγχρωμο,Ομιλούσα (EL)

Ιταλική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

http://hdl.handle.net/11609/002-196



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.