Konstantinos D. Tsatsos zum Gedäechtnis

Konstantinos D. Tsatsos zum Gedäechtnis

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Ακαδημία Αθηνών   

Αποθετήριο :
Κέντρον Ερεύνης Ελληνικής Φιλοσοφίας (ΚΕΕΦ)   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-SA 4.0

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή
CC_BY_NC_SA



Konstantinos D. Tsatsos zum Gedäechtnis

Κεραμεύς, Κ. Δ.

Στη σύντομη αυτή επιμνημόσυνη αναφορά στον Κωνσταντινό Τσάτσο καταβάλλεται προσπάθεια να σκιαγραφηθούν ορισμένες μόνο πτυχές της εξαιρετικά πολύπλευρης προσωπικότητάς του. Υπογραμμίζεται κυρίως η βαθιά πίστη του στην υπεροχή και τη δύναμη των ιδεών στα πλαίσια μιας σύνθεσης του Ιδεαλισμού με τον Πραγματισμό. Ο Κ. Τσάτσος βιώνει και συλλαμβάνει θεωρητικά τον Κόσμο ως μια αδιάσπαστη ενότητα της φύσης, των πολιτιστικών κατορθωμάτων του ανθρώπου και του κόσμου των ιδεών. Μια σχεδόν ιδανική σμικρογραφία αυτής της κοσμοθεωρητικής σύλληψης της πραγματικότητα αποτέλεσε για τον Κ. Τσάτσο η περίφημη πανεπιστημιούπολη της προπολεμικής Χαϊδελβέργης. Εντυπωσιακή εξάλλου είναι η προσήλωση του Κ. Τσάτσου στην πολιτιστική ενότητα της Ευρώπης και οι σύντονοι αγώνες του για την πραγμάτωση και της οικονομικής και πολιτικής ενότητάς της. Στα πλαίσια του οράματος της ευρωπαϊκής ενότητας πρέπει να νοηθούν και οι προσπάθειες και η σημαντική πράγματι συμβολή του Κ. Τσάτσου στην προώθηση των ελληνογερμανικών πολιτιστικών σχέσεων.

Επετηρίδα


1989-1990


Κωνσταντίνος Τσάτσος
Πραγματισμός
Ιδεαλισμός
Συστηματική Φιλοσοφία



Κείμενο/PDF

Γερμανική γλώσσα
Ελληνική γλώσσα




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.