δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε το ψηφιακό αρχείο του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε το ψηφιακό αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης : CC BY-NC-SA 4.0
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή
Pinkillo
(EN)
Pinkillo
(EN)
Παπαγεωργίου Νικόλαος
Το pinkilo (άλλες ονομασίες: pingüillo, pingullo) συναντάται σε Αργεντινή, Εκουαδόρ, Περού, Βόρεια Χιλή, Κολομβία, Βενεζουέλα και Βολιβία. Συνήθως έχει μήκος 30-40 cm και κατασκευάζεται από μπαμπού. Έχει δυνατό ήχο, ο δακτυλισμός του είναι όμοιος με της φλογέρας και εφαρμόζει χρωματική και διατονική κλίμακα. Έχει έκταση δύο οκτάβες. Τα περισσότερα pinkillo εντοπίζονται με τέσσερις ή πέντε τρύπες. Σε αυτήν την περίπτωση εμφανίζεται με διακόσμηση που το εντάσσει στο κράτος προέλευσης. Αποτελεί τουριστικό μουσικό όργανο.
(EL)
Αποτελείται από έναν κυλινδρικό αυλό. Κατά μήκος του προσφέρονται επτά τρύπες δαχτυλοθεσίας, εκ των οποίων η τελευταία προσφέρεται ως ζεύγος για τη δημιουργία μικροδιαστήματος. Στην κορυφή του παρέχεται επιστόμιο.
(EL)
Ξύλινο Πνευστό
(EL)
Τρισδιάστατα Αντικείμενα και Έργα Τέχνης ▶ Εργαλεία και εξοπλισμός Μουσικό όργανο
(EL)
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.