δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε το ψηφιακό αρχείο του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε το ψηφιακό αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης : CC BY-NC-SA 4.0
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή
Απόσπασμα γράμματος σταλέντος από Σάμου
(EL)
Samians
Chasan Bey
Unknown
Άγνωστος
Mousouris
Μουσούρος, Κωνσταντίνος- Πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα
Χασάν Μπέης
Σάμιοι
Ο συντάκτης της επιστολής εκφράζει την αγανάκτησή του για την οθωμανική κυριαρχία στη Σάμο. Καταφέρεται εναντίον του Χασάν Μπέη αλλά και του διοικητή της Νήσου Μουσούρη, ο οποίος με ψευδή έγγραφα προς τις κοινότητες προσπάθησε να αποτρέψει τον ξεσικωμό των Σαμίων. Στην κοινότητα Βαθέος μάλιστα προσπάθησε να επιβληθεί με την δύναμη των όπλων βρέθηκε όμως αντιμέτωπος με την οργή των κατοίκων.
(EL)
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.