δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε το ψηφιακό αρχείο του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε το ψηφιακό αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης : CC BY-NC-SA 4.0
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή
Ο Καλαμάρας Τσουκαλάς ενημερώνει τον Δ. Χατζίσκο σχετικά με την μετάβασή του στην Ομβριακή μετά την μάχη του Δομοκού. Επίσης, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι είναι καλύτερα να παραμείνει εκεί, παρά να ενωθεί με τις δυνάμεις των Δυοβουνιώτη και Πανουργιά, οι οποίοι κατευθύνονται προς τον Αλμυρό. Επικρίνει ακόμα τις ενέργειες των Κοντογιάννη και Βαλατζού κατά την διάρκεια της μάχης του Δομοκού. Στην συνέχεια επισημαίνει για μία ακόμη φορά την ανάγκη να ενισχυθεί οικονομικά το σώμα που έχει υπό τις διαταγές του, καθώς πλέον όλο και πιο συχνά διαμαρτύρονται οι στρατιώτες του, και επιπλέον αναφέρει ότι έχουν αναπτυχθεί έριδες μεταξύ των διαφόρων οπλαρχηγών, γεγονός το οποίο θεωρεί ότι θα έχει δυσάρεστες συνέπειες. Τέλος, πιστεύει ότι δεν πρέπει να περιμένουν από τις ξένες δυνάμεις να τους βοηθήσουν στον Αγώνα τους.
(EL)
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.