Κούκλα - κούκλα υφασμάτινη με κεφάλι πλαστικό με παραδοσιακή φορεσιά. Από την περιοχή της Ανατολικής Ρωμυλίας. Δεκαετία του 1980

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα ΈργαΚούκλα - κούκλα υφασμάτινη με κεφάλι πλαστικό με παραδοσιακή φορεσιά. Από την περιοχή της Ανατολικής Ρωμυλίας. Δεκαετία του 1980 (EL)

Άγνωστος δημιουργός (EL)

κούκλα υφασμάτινη με κεφάλι πλαστικό με επιχρωματισμένα τα χαρακτηριστικά και τα μαλλιά. Φέρει παραδοσιακή φορεσιά Ανατολικής Ρωμυλίας: Φούστα λινή υπόλευκη, πλισέ, ραμμένη μεταξύ των ποδιών, ποδιά βαμβακερή μαύρη με μαύρα κρόσσια και χειροποίητο πολύχρωμο κέντημα με ανθικά μοτίβα με βελονιές φουσκωτή απανωτή και αλυσιδοβελονιά, γιλέκο μάλλινο μαύρο με κόκκινα σιρίτια, πουκάμισο βαμβακερό λευκό με πολύχρωμο κέντημα στην ταχιλιά και τα μανίκια με ανθικά μοτίβα με φουσκωτή απανωτή βελονιά, τρέσα κόκκινη στα μ (EL)
Κατάσταση: καλή. Στοιχείο περιγραφής: κατασκευή. ΟΛΟ/ΜΕΡΟΣ: όλο. ΤΡΟΠΟΣ: χειροποίητο. ΧΡΩΜΑΤΑ: μαύρο, λευκό-άσπρο, κόκκινο, πράσινο, ροζ, μπλε, κίτρινο. (EL)

Μουσειακά αντικείμενα (EL)

Ανατολική Ρωμυλία (EL)

1980/1990Ανατολική Ρωμυλία (EL)
παραδοσιακή (EL)
διακόσμηση (EL)
τουριστικό (EL)
σουβενίρ (EL)
ενδυμασία (EL)


Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης (EL)

Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11533/10064*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.