Κέντημα σε κορνίζα - τμήμα μεταξωτού υφαντού ουγιωτού εκρού σεντονιού, με κέντημα με εκρού ανθικό διάκοσμο και τη λέξη "ΑΓΓΕΛΙΚΗ". Τοποθετημένο σε στρογγυλή κορνίζα

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα ΈργαΚέντημα σε κορνίζα - τμήμα μεταξωτού υφαντού ουγιωτού εκρού σεντονιού, με κέντημα με εκρού ανθικό διάκοσμο και τη λέξη "ΑΓΓΕΛΙΚΗ". Τοποθετημένο σε στρογγυλή κορνίζα (EL)

Άγνωστος δημιουργός (EL)

τμήμα μεταξωτού υφαντού ουγιωτού εκρού σεντονιού, με κέντημα με εκρού φυτικό διάκοσμο κλωναριών με λουλούδια και φύλλα με βελονιές ανεβατή, κομποβελονιά, ριζοβελονιά, πισωβελονιά. Οι κλώνοι πλαισιώνουν το κεντρικό θέμα που είναι η λέξη "ΑΓΓΕΛΙΚΗ" κεντημένη με εκρού βελονιά ανεβατή, αλυσιδοβελονιά και κομποβελονιά. Τοποθετημένο σε ξύλινη καφέ στρογγυλή κορνίζα με γυάλινο κάλυμμα. Η πίσω όψη είναι καλυμμένη με υπόλευκο χαρτόνι και φέρει μεταλλική τριγωνοθηλιά για ανάρτηση (EL)
Κατάσταση: πολύ καλή. Στοιχείο περιγραφής: κατασκευή. ΟΛΟ/ΜΕΡΟΣ: ύφασμα. ΤΡΟΠΟΣ: χειροποίητο. ΧΡΩΜΑΤΑ: μπεζ-εκρού. (EL)

Μουσειακά αντικείμενα (EL)

Νάουσα / Δ. Νάουσας / Ν. Ημαθίας / Μακεδονία / Ελλάδα (EL)

1910νύφη (EL)
σεντόνι (EL)
στρωσίδι (EL)
μετάξι (EL)
γάμος Νάουσα (EL)
Κεντήματα (EL)
προίκα (EL)
κρεβάτι (EL)


Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης (EL)

Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11533/10359*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.