Κατσαρόλα με καπάκι - σκεύος χάλκινο σφυρήλατο, γανωμένο, κυκλικού σχήματος, βαθύ, με επίπεδη βάση. Φέρει χείλος και πατούρα και συνοδεύεται από καπάκι με λαβή κυκλική στην κορυφή

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα ΈργαΚατσαρόλα με καπάκι - σκεύος χάλκινο σφυρήλατο, γανωμένο, κυκλικού σχήματος, βαθύ, με επίπεδη βάση. Φέρει χείλος και πατούρα και συνοδεύεται από καπάκι με λαβή κυκλική στην κορυφή (EL)

Άγνωστος δημιουργός (EL)

σκεύος (α) χάλκινο σφυρήλατο, γανωμένο (μέσα-έξω), κυκλικού σχήματος, βαθύ, με επίπεδο πάτο και χείλος με πατούρα και ύψος 8.5εκ χωρίς το καπάκι. Στην εξωτερική επιφάνεια περιμετρικά φέρει διακόσμηση από τέσσερεις ζώνες κάθετων μικρών γραμμώσεων ασημί. Συνοδεύεται από καπάκι (β) γανωμένο (μέσα-έξω), κωνικό, διαμέτρου 22.3εκ και ύψους 4.3εκ. (μαζί με τη λαβή), με 5 επάλληλα επίπεδα που καταλήγουν στην κορυφή σε λαβή κυκλική διαμέτρου 6.5εκ και ύψους 1εκ. Συνολικό ύψος σκεύους με το καπάκι 12εκ. Η επικασσιτέρ (EL)
Κατάσταση: μέτρια. Στοιχείο περιγραφής: κατασκευή. ΟΛΟ/ΜΕΡΟΣ: . ΤΡΟΠΟΣ: χειροποίητο. ΧΡΩΜΑΤΑ: ασημί, μπεζ-εκρού, ροζ. (EL)

Μουσειακά αντικείμενα (EL)

προετοιμασία (EL)
σφυρήλατο (EL)
Χαλκοτεχνία (EL)
γάνωμα (EL)
κασσίτερος (EL)
διατροφή (EL)
οικία (EL)
μαγειρική (EL)
χαλκός (EL)
σκεύος (EL)


Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης (EL)

Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11533/10449*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.