Επενδύτης - επενδύτης γυναικείος μάλλινος της νεροτριβής, υπόλευκος, αμάνικος, με άνοιγμα μπροστά και διακόσμηση από κρόσσια και επίρραπτα τμήματα τσόχας κεντημένα με μεταξωτά νήματα και κορδόνια και στολισμένα με γαϊτάνια, μεταλλικά στοιχεία, χρυσοκλωστή

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα ΈργαΕπενδύτης - επενδύτης γυναικείος μάλλινος της νεροτριβής, υπόλευκος, αμάνικος, με άνοιγμα μπροστά και διακόσμηση από κρόσσια και επίρραπτα τμήματα τσόχας κεντημένα με μεταξωτά νήματα και κορδόνια και στολισμένα με γαϊτάνια, μεταλλικά στοιχεία, χρυσοκλωστή (EL)

Άγνωστος δημιουργός (EL)

επενδύτης μάλλινος της νεροτριβής, υπόλευκος, αμάνικος, με άνοιγμα μπροστά και στρογγυλή λαιμόκοψη. Αποτελείται από ένα κεντρικό φύλλο στην πλάτη και δύο κατακόρυφα πιο στενά εκατέρωθεν, που κάτω φαρδαίνουν. Το κεντρικό ενώνεται επάνω με στενή λωρίδα της λαιμόκοψης και στους ώμους με τα δύο μπροστινά κεντρικά φύλλα. Μεταξύ μπροστινού φύλλου και πλαϊνής ένωσης παρεμβάλλεται ένα λαγκιόλι, το οποίο ράβεται με το πίσω σε βάθος 4εκ από την ένωση, δημιουργώντας προεξοχή (πτερύγιο) του επενδύτη προς τα έξω. Στη δε (EL)
Κατάσταση: μέτρια. Στοιχείο περιγραφής: κατασκευή. ΟΛΟ/ΜΕΡΟΣ: . ΤΡΟΠΟΣ: χειροποίητο. ΧΡΩΜΑΤΑ: υπόλευκο. (EL)

Μουσειακά αντικείμενα (EL)

Φλώρινα / Δ. Φλώρινας / Ν. Φλώρινας / Μακεδονία / Ελλάδα (EL)

παραδοσιακό (EL)
μαλλί (EL)
κρόσσια (EL)
τσόχα (EL)
Φλώρινα (EL)
μετάξι (EL)
φεστόνι (EL)
γυναίκα (EL)
ενδυμασία (EL)
εξωτερικό (EL)
μέταλλο (EL)
φορεσιά (EL)
κέντημα (EL)
γαϊτάνι (EL)
Εξαρτήματα (EL)
σιρίτι (EL)
νεροτριβή (EL)


Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης (EL)

Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11533/10468*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.