Κάλυμμα κρεβατιού - στρωσίδι μεταξωτό, υφαντό, μπεζ, με ενυφασμένες εκρού ρίγες παράλληλες κατά πλάτος και διακόσμηση με δαντέλα

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα ΈργαΚάλυμμα κρεβατιού - στρωσίδι μεταξωτό, υφαντό, μπεζ, με ενυφασμένες εκρού ρίγες παράλληλες κατά πλάτος και διακόσμηση με δαντέλα (EL)

Άγνωστος δημιουργός (EL)

Κατάσταση: μέτρια. Στοιχείο περιγραφής: κατασκευή. ΟΛΟ/ΜΕΡΟΣ: . ΤΡΟΠΟΣ: χειροποίητο. ΧΡΩΜΑΤΑ: μπεζ, μπεζ-εκρού. (EL)
στρωσίδι μεταξωτό, υφαντό, μπεζ, με ενυφασμένες εκρού ρίγες παράλληλες κατά πλάτος. Αποτελείται από δύο φύλλα που ενώνονται στη μέση κατά μήκος και το σημείο της ένωσης διακοσμείται από δαντέλα μηχανής με μία κεντρική ταινία κατά μήκος με εναλλασσόμενα μοτίβα άνθους και ρόμβου, η οποία πλαισιώνεται εκατέρωθεν από δύο ταινίες διχτυού. Η ίδια δαντέλα με επιπρόσθετη μία ταινία με κυματιστή γραμμή που διακόπτεται από κύκλους και μπιμπίλα στο τελείωμα, περιγράφει περιμετρικά το στρωσίδι. Παρατηρείται μικρή φθορά (EL)

Μουσειακά αντικείμενα (EL)

Νάουσα / Δ. Νάουσας / Ν. Ημαθίας / Μακεδονία / Ελλάδα (EL)

στρωσίδια (EL)
στρωσίδι (EL)
δαντέλα (EL)
μετάξι (EL)
Υφαντά (EL)
υφαντό (EL)
κρεβάτι (EL)


Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης (EL)

Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11533/10487*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.