Κάλτσες (ζεύγος) - κάλτσες μάλλινες πλεκτές κοντές, με φτέρνα, πολύχρωμες, με γεωμετρικά σχέδια σε μπλε φόντο, με κεντρικό μοτίβο λευκού ρόμβου που εσωκλείει ρόμβους μπλε που συνθέτουν σταυρό και εσωκλείουν χρωματιστούς ρόμβους· στον κορμό ζώνη με μαιάνδρ

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα ΈργαΚάλτσες (ζεύγος) - κάλτσες μάλλινες πλεκτές κοντές, με φτέρνα, πολύχρωμες, με γεωμετρικά σχέδια σε μπλε φόντο, με κεντρικό μοτίβο λευκού ρόμβου που εσωκλείει ρόμβους μπλε που συνθέτουν σταυρό και εσωκλείουν χρωματιστούς ρόμβους· στον κορμό ζώνη με μαιάνδρ (EL)

Άγνωστος δημιουργός (EL)

κάλτσες μάλλινες πλεκτές κοντές. Αποτελούνται από ένα φύλλο με κοιλότητα για τη φτέρνα. Καταλήγει σε κορμό έως το ύψος του αστραγάλου. Στην επάνω όψη του πέλματος διακοσμείται από ζώνη με κεντρικό μοτίβο λευκού ρόμβου που εσωκλείει μπλε μικρούς ρόμβους που συνθέτουν σταυρό και εσωκλείουν ένα ρόμβο κόκκινο ή πράσινο έκαστος. Πλαισιώνεται από λευκή τεθλασμένη γραμμή ζικ-ζακ. Η ζώνη της όψης αυτής πλαισιώνεται επάνω από οριζόντια ζώνη με κόκκινα τετραγωνάκια σε μπλε φόντο και κάτω από ζώνη με λευκή τεθλασμένη (EL)
Κατάσταση: καλή. Στοιχείο περιγραφής: κατασκευή. ΟΛΟ/ΜΕΡΟΣ: . ΤΡΟΠΟΣ: χειροποίητο. ΧΡΩΜΑΤΑ: μπλε, υπόλευκο, πράσινο, κόκκινο, πορτοκαλί. (EL)

Μουσειακά αντικείμενα (EL)

μαλλί (EL)
ενδύματα/ (EL)
εξαρτήματα (EL)
σαρακατσάνοι (EL)
ενδυμασία (EL)
πλεκτική (EL)


Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης (EL)

Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11533/10538*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.