Σχέδιο - σχέδιο, στο οποίο απεικονίζεται γυναίκα με παραδοσιακή ενδυμασία της πρωτοκόρης της Καρπάθου του 1946

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files of the item*
use
the file or the thumbnail according to the license:
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Attribution-NonCommercial-NoDerivativesΣχέδιο - σχέδιο, στο οποίο απεικονίζεται γυναίκα με παραδοσιακή ενδυμασία της πρωτοκόρης της Καρπάθου του 1946 (EL)

Ταρσούλη Αθηνά (EL)

Κατάσταση: μέτρια. Στοιχείο περιγραφής: κατασκευή. ΟΛΟ/ΜΕΡΟΣ: όλο. ΤΡΟΠΟΣ: χειροποίητο. ΧΡΩΜΑΤΑ: μαύρο, μπεζ, υπόλευκο. (EL)
σχέδιο παραδοσιακής ενδυμασίας, ζωγραφισμένο με σινική μελάνη πάνω σε μπεζ φύλλο χαρτιού, επικολλημένο σε υπόλευκο, παραλληλόγραμμο χαρτόνι. Στη δεξιά κάτω γωνία του σχεδίου φέρει την υπογραφή "Α.Ταρσούλη" και στην αριστερή γωνία την χειρόγραφη επιγραφή "Πρωτοκόρη της Καρπάθου. Δωδεκάνησα 1946" και κάτω από το σχέδιο, αριστερά, υπάρχει με μολύβι η επιγραφή "Δωδεκάνησα- Κάρπαθος". Στην επάνω δεξιά γωνία του χαρτονιού υπάρχει, γραμμένο με μολύβι, ο αριθμός 12. Στην πίσω όψη του χαρτονιού φέρει, στο κέντρο επάνω, ένα κρικάκι για κρέμασμα κολλημένο με λευκό, κυκλικό κομμάτι υφασμάτινης ταινίας. (EL)

Μουσειακά αντικείμενα (EL)

πρωτοκόρη (EL)
σινική μελάνη (EL)
Δωδεκάνησα (EL)
εικόνα (EL)
ζωγραφική (EL)
Κάρπαθος (EL)
γυναικεία φορεσιά (EL)
ενδυμασία (EL)
Τέχνη (EL)
drawing (EN)


Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης (EL)

Image

image/jpeg

Greek

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11533/10858*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)