Γραμματόσημα - σετ γραμματόσημων επικολλημένα σε κομμάτια από ταχυδρομικούς φακέλους, της δεκαετίας του 1970

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
απευθείας από τον ιστότοπο του αποθετηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΓραμματόσημα - σετ γραμματόσημων επικολλημένα σε κομμάτια από ταχυδρομικούς φακέλους, της δεκαετίας του 1970 (EL)

Άγνωστος δημιουργός (EL)

Κατάσταση: πολύ καλή. Στοιχείο περιγραφής: κατασκευή. ΟΛΟ/ΜΕΡΟΣ: όλο. ΤΡΟΠΟΣ: μηχανοποιημένο. ΧΡΩΜΑΤΑ: κόκκινο, λευκό-άσπρο, γαλάζιο, καφέ, μαύρο. (EL)
α) πέντε γραμματόσημα επικολλημένα σε κομμάτι ταχυδρομικού φακέλου, χρώματος ανοιχτού καφέ, με τρεις σφραγίδες ταχυδρομείου (Αθήνα). Το ένα από τα πέντε γραμματόσημα φέρει την εικόνα του Μέγα Βασιλείου και τις επιγραφές "ΕΛΛΑΣ", "HELLAS", "6" και είναι του 1979. Τα υπόλοιπα τέσσερα (4) είναι όμοια, έχουν κόκκινο χρώμα και την απεικόνιση έξι πνευστών μουσικών οργάνων (κλαρίνα). Φέρουν τις επιγραφές "ΕΛΛΑΣ", "HELLAS", "ΔΡ 11" και είναι του 1975. β)τέσσερα γραμματόσημα επικολλημένα σε κομμάτι ταχυδρομικού φακέλου (σε ανοιχτό καφέ χρώμα, αναδιπλωμένο), με μια σφραγίδα ταχυδρομείου (Ναύπλιον). Τα δύο από τα τέσσερα γραμματόσημα απεικονίζουν τοπίο της Σαντορίνης και φέρουν τις επιγραφές "ΕΛΛΑΣ", "HELLAS", "ΔΡ 7", "ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ" και είναι του 1977. Τα υπόλοιπα δύο, επίσης του 1977,απεικονίζουν μια ομηρική σκηνή και φέρουν τις επιγραφές "ΕΛΛΑΣ", "HELLAS", "1", "Μέγας Αλέξανδρος 2300 Χρόνια", "Τιμή στα Ομηρικά Έπη". γ)τρία γραμματόσημα επικολλημένα σε κομμάτι ταχυδρομικού φακέλου (σε λευκό χρώμα, αναδιπλωμένο), με δύο (EL)

Μουσειακά αντικείμενα (EL)

Γραπτή επικοινωνία (EL)
ταχυδρομικός φάκελος (EL)
αλληλογραφία (EL)
γράμμα (EL)
postage stamps (EN)

Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης (EL)
Fοlklife and Ethnological Museum of Macedonia-Thrace (EN)

Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης (EL)

Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.