Συμφωνητικό - συμφωνητικό έγγραφο μεταξύ μαστόρων και των επιτρόπων του χωριού Καλάνδρας για να κτιστεί η εκκλησία του Αγίου Μοδέστου

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files of the item*
use
the file or the thumbnail according to the license:
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Attribution-NonCommercial-NoDerivativesΣυμφωνητικό - συμφωνητικό έγγραφο μεταξύ μαστόρων και των επιτρόπων του χωριού Καλάνδρας για να κτιστεί η εκκλησία του Αγίου Μοδέστου (EL)

Άγνωστος δημιουργός (EL)

δίφυλλη κόλλα αναφοράς, δίχως γραμμές. Στην πρώτη σελίδα και στη δεύτερη σελίδα υπάρχει χειρόγραφο συμφωνητικό μεταξύ των μαστόρων, Λουψιωτών και επιτρόπων της περιοχής της Καλάνδρας, προκειμένου να χτιστεί εκκλησία του Αγίου Μοδέστου στο μέρος που είχε προσδιοριστεί από τους επίτροπους. Στο κείμενο αναφέρονται λεπτομέρειες για τον τρόπο κατασκευής του λιθόκτιστου κτιρίου και για την πληρωμή των μαστόρων που ανέλαβαν οι επίτροποι του χωριού. Οι μάστορες έλαβαν ένα ποσό σε γρόσια καθώς και σιτάρι, φασόλια, κρεμμύδια, λάδι, κρασί και ρακί. Το έγγραφο συνετάχθει "Την 12η Φευρουαρίου 1880. Καλάνδρα" και υπεγράφει από τους μαστόρους και τους επίτροπους. (EL)
Κατάσταση: κακή. Στοιχείο περιγραφής: κατασκευή. ΟΛΟ/ΜΕΡΟΣ: . ΤΡΟΠΟΣ: χειροποίητο. ΧΡΩΜΑΤΑ: . (EL)

Μουσειακά αντικείμενα (EL)

Καλάνδρα / Δ. Κασσάνδρας / Ν. Χαλκιδικής / Μακεδονία / Ελλάδα (EL)

1880-10-12λιθόκτιστο (EL)
Χαλκιδική (EL)
Άγιος Μόδεστος (EL)
εκκλησία (EL)
μάστορας (EL)
Καλάνδρα (EL)
agreement document (EN)


Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης (EL)

Image

image/jpeg

Greek

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11533/11261*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)