Κάλτσες - ζευγάρι, πλεκτές, υπόλευκες κάλτσες με πολύχρωμο κέντημα

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα ΈργαΚάλτσες - ζευγάρι, πλεκτές, υπόλευκες κάλτσες με πολύχρωμο κέντημα (EL)

Άγνωστος δημιουργός (EL)

δύο μάλλινες κάλτσες, πλεκτές με βελόνα πλεξίματος, σε υπόλευκο χρώμα. Στο πάνω μέρος έχουν δύο οριζόντιες ρίγες σε μπορντώ και πράσινο χρώμα. Στην μπροστινή όψη φέρουν κεντημένο διάκοσμο, τρεις κατακόρυφες σειρές με μοτίβα σε σχήμα "Χ" (στη μεσαία σειρά τα μοτίβα είναι μεγαλύτερα). Στην πίσω όψη ο ίδιος διάκοσμος είναι μέχρι το σημείο της φτέρνας. Το κέντημα είναι δουλεμένο με φουξ, μωβ, πράσινη, κίτρινη, μπορντώ και κόκκινη μάλλινη κλωστή. Η μύτη είναι διακοσμημένο με ρίγες σε πράσινο, φουξ, μωβ, και μπορντώ χρώμα και η μύτη είναι πλεγμένη με κόκκινη μάλλινη κλωστή. Η κάλτσα β έχει ξεβάψει και φέρει μωβ κηλίδες. (EL)
Κατάσταση: κακή. Στοιχείο περιγραφής: κατασκευή. ΟΛΟ/ΜΕΡΟΣ: . ΤΡΟΠΟΣ: χειροποίητο. ΧΡΩΜΑΤΑ: μπεζ, φουξ, μωβ, πράσινο, κίτρινο, κόκκινο. (EL)

Μουσειακά αντικείμενα (EL)

ζεύγος (EL)
κέντημα (EL)
μάλλινο (EL)
ενδυμασία (EL)
πλεκτική (EL)
pair of socks (EN)


Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης (EL)

Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11533/11431*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.