Τσεβρές - μπεζ τσεβρες με μεταξωτές ενυφασμένες ρίγες και κέντημα (πάπιες) στις στενές πλευρές με δαντέλα στο τελείωμα

Τσεβρές - μπεζ τσεβρες με μεταξωτές ενυφασμένες ρίγες και κέντημα (πάπιες) στις στενές πλευρές με δαντέλα στο τελείωμα
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
Ο σύνδεσμος στην καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο δεν είναι διαθέσιμος προσωρινά λόγω τεχνικών εργασιών στον ιστότοπο του φορέα*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
από την Υπηρεσία Ασφαλούς Διαφύλαξης Ψηφιακού Περιεχομένου του ΕΚΤ.
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
CC_BY_NC_ND



Τσεβρές - μπεζ τσεβρες με μεταξωτές ενυφασμένες ρίγες και κέντημα (πάπιες) στις στενές πλευρές με δαντέλα στο τελείωμα (EL)

Άγνωστος δημιουργός (EL)

Κατάσταση: κακή. Στοιχείο περιγραφής: διακόσμηση. ΟΛΟ/ΜΕΡΟΣ: . ΤΡΟΠΟΣ: χειροποίητο. ΧΡΩΜΑΤΑ: βυσσινί-μπορντώ, πράσινο, μπλε, μπεζ, φουξ. (EL)
μακρόστενος, τσεβρές σε μπεζ χρώμα. Φέρει ενυφασμένες, φαρδιές και στενές ρίγες από εκρού μεταξωτό νήμα και στις δύο στενές πλευρές ενυφασμένο κέντημα με μεταξωτές κλωστές σε βυσσινί, μπλε, πράσινο εκρού και φουξ χρώμα. Τα κεντημένα μοτίβα είναι δύο σειρές από επτά παπάκια στην καθεμία. Ανάμεσα στο ενυφασμένο κέντημα υπάρχει μια φαρδιά μεταξωτή ταινία με τρητο κέντημα στη μέση και δύο σειρές αζούρ με μπλε μεταξωτό νήμα στο κέντρο. Στις τέσσερις άκρες, από τις φαρδιές πλευρές του τσεβρέ, επίρραπτη δαντέλα μηχανής σε μπεζ χρώμα (μέχρι το ύψος του ενυφασμένου κεντήματος). Η δαντέλα είναι αρκετά φθαρμένη και ο τσεβρές φέρει σχισίματα. (EL)

Μουσειακά αντικείμενα (EL)

διακόσμηση (EL)
στρωσίδι (EL)
δαντέλα (EL)
κέντημα (EL)
υφατική (EL)
furnishment covering (EN)

Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης (EL)

Ελληνική γλώσσα

Εικόνα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

image/jpeg




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.