Κάλτσες - μακριές, μάλλινες κάλτσες με ρίγες σε μαύρο, κεραμιδί, καφέ, μπλε και λευκό χρώμα

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα ΈργαΚάλτσες - μακριές, μάλλινες κάλτσες με ρίγες σε μαύρο, κεραμιδί, καφέ, μπλε και λευκό χρώμα (EL)

Άγνωστος δημιουργός (EL)

Κατάσταση: πολύ καλή. Στοιχείο περιγραφής: κατασκευή. ΟΛΟ/ΜΕΡΟΣ: . ΤΡΟΠΟΣ: χειροποίητο. ΧΡΩΜΑΤΑ: κεραμιδί, κίτρινο, καφέ, λευκό-άσπρο, μπλε. (EL)
μάλλινες κάλτσες, πλεκτές με βελόνα πλεξίματος, που αποτελούνται από ένα ενιαίο φύλλο. Το τμήμα της κάλτσας που καλύπτει την γάμπα, είναι ριγωτό με στενές ρίγες σε κίτρινο, άσπρο, καφέ, μπλε και κεραμιδί χρώμα. Οι φαρδιές ρίγες φέρουν γεωμετρικά μοτίβα στα ίδια χρώματα. Το πόδι στο πάνω μέρος (στο κου ντε πιε) ειναι ριγωτή, κεραμιδί, τριγωνική απόληξη στην φτέρνα, και στην υπόλοιπη επιφάνεια είναι μπλε με καφέ, τριγωνική απόληξη στην μύτη. Στο άνοιγμα κάθε κάλτσας υπάρχει λεπτό, πλεχτό κορδόνι. (EL)

Μουσειακά αντικείμενα (EL)

ζεύγος (EL)
μάλλινο (EL)
ενδυμασία (EL)
πλεκτική (EL)
pair of socks (EN)


Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης (EL)

Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11533/11438*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.