δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα ΈργαΜπάντα (EL)

Άγνωστος δημιουργός (EL)

Μπάντα τοίχου, βαμβακερή, κεντημένη, μακρόστενη, με παράσταση κοριτσιών σε βρύση, πρώτη δεκαετία 20ου αιώνα. (EL)
Ολόκληρη η εταμίνα καλύπτεται από κέντημα στο οποίο αναπαριστάται μία κτιστή βρύση εκατέρωθεν της οποίας στέκονται δύο κοπέλες. Η μία κρατά ένα αγγείο (στάμνα) με τα δυο της χέρια, ενώ η άλλη έχει τοποθετήσει ένα άλλο αγγείο κάτω από τη βρύση. Η κτιστή βρύση πλαισιώνεται από φυτά και δέντρα, για να δηλωθεί το φυσικό περιβάλλον. Στην αριστερή πλευρά, στο επάνω τμήμα δηλώνεται ένας τοίχος, ενώ στην δεξιά πλευρά υπάρχει στο κάτω τμήμα ένας φράχτης. Χρησιμοποιούνται διάφορα χρώματα (κόκκινο, καφέ, εκρού, κίτρινο, γκρι, μωβ, ροζ, μπορντώ, πράσινο ανοιχτό, καφέ, πράσινο σκούρο, φουξ, πράσινο κυπαρισσί, χακί) για την απόδοση των μορφών, του τοπίου και των αντικειμένων. (EL)

Μουσειακά αντικείμενα (EL)

επιτοίχιο (EL)
μπάντα (EL)
κέντημα (EL)
επικρεμμάμενο (EL)
κάλυμα (EL)


Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης (EL)

Εικόνα

image/jpg

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11533/11957*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.