Επενδύτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
Ο σύνδεσμος στην καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο δεν είναι διαθέσιμος προσωρινά λόγω τεχνικών εργασιών στον ιστότοπο του φορέα*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
CC_BY_NC_ND



Επενδύτης (EL)

Άγνωστος δημιουργός (EL)

Επενδύτης, μάλλινος, μαύρου χρώματος, αμάνικος, γυναικείος με διακοσμητικό πολύχρωμο κορδόνι, κρόσια, επίρραπτο χρυσό κορδόνι και επίρραπτη ζώνη στο κάτω τμήμα για να συγκρατεί ανοιχτό το ένδυμα. Από την περιοχή της Κορυτσάς. (EL)
Ο επενδύτης είναι κατασκευασμένος από μαύρο μάλλινο ύφασμα (σαγιάκι). Είναι διακοσμημένος στο άνω τμήμα με κόκκινα και μπλε κορδόνια, τα οποία δημιουργούν διακοσμητικές ζώνες. Οι απολήξεις τους σχηματίζουν κρόσια, καθώς κρέμονται ελεύθερες. Κόκκινο και μπλε κορδόνι χρησιμοποιείται εναλλάξ στα εξωτερικά τελειώματα του ενδύματος. Στο πίσω μέρος στο ύψος της μέσης υπάρχουν δεξιά και αριστερά δύο διακοσμητικά μοτίβα, που θυμίζουν οξυκόρυφα τόξα και είναι κατασκευασμένα από πράσινη κλωστή και χρυσό γαϊτάνι εξωτερικά, κόκκινη και μπλε κλωστή στο κέντρο, ενώ ο πυρήνας τους είναι κατασκευασμένος από χρυσό γαϊτάνι. Στην κορυφή του κάθε τόξου υπάρχει ένα ανθεμωτό μοτίβο. Ο επενδύτης φέρει μία επίρραπτη ζώνη στο κάτω τμήμα του πίσω μέρους, η οποία συγκρατείται μπροστά, ώστε να παραμένει ανοιχτό το ένδυμα και να φαίνεται η διακόσμηση στο εσωτερικό της κόκκινης τσόχας. Η ζώνη είναι κατασκευασμένη από κόκκινη τσόχα και είναι διακοσμημένη με χρυσή και πράσινη κλωστή, που δημιουργούν γεωμετρικά μοτίβα, ενώ φέρει χάντρες κ (EL)

Μουσειακά αντικείμενα (EL)

σαγιάκι (EL)
φλοκωτό (EL)
επενδύτης (EL)
κορδόνι (EL)
σιγκούνι (EL)
φλοκάτα (EL)
μάλλινο (EL)
κρόσια (EL)
σιγκούνι, σαγιάκι (EL)


Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης (EL)

Εικόνα

image/jpg

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11533/11967



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.