Επενδύτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
Ο σύνδεσμος στην καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο δεν είναι διαθέσιμος προσωρινά λόγω τεχνικών εργασιών στον ιστότοπο του φορέα*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
CC_BY_NC_ND



Επενδύτης (EL)

Άγνωστος δημιουργός (EL)

επενδύτης (πανωφόρι) γυναικείος μάλλινος με μανίκια και άνοιγμα στο μπούστο διακοσμημένα με πολύχρωμα γαϊτάνια και χρυσοκεντίδια, στο πλάι, δεξιά και αριστερά: τσέπες, από την Κορυτσά της Βορείου Ηπείρου (EL)
Επενδύτης γυναικείος, δουλεμένος σε ραπτομηχανή και στο χέρι, από μάλλινο μαύρο ύφασμα, με μανίκια, στο μπούστο: άνοιγμα που κλείνει στο κάτω μέρος με κόπιτσες, στη μέση, δεξιά και αριστερά: τσέπες και στην πλάτη: πιέτες που καταλήγουν στα πλαϊνά λαγκιόλια σε κόψιμο. Εσωτερικά επενδυμένος στην πλάτη και τα μανίκια με υπόλευκο βαμβακερό ύφασμα, στον ποδόγυρο ενισχυμένος με κόκκινη βαμβακερή φάσα. Διακόσμηση στο μπούστο και στα μανίκια από ελικοειδή και σταυρόσχημα κεντημένα μοτίβα δουλεμένα με χρυσοκλωστή με την τερζίδικη τεχνική και επίρραπτα πολύχρωμα γαϊτάνια από μάλλινη και συρματερή κλωστή. Στο τελείωμα των μανικιών: πορτοκαλί γαϊτάνι στριμμένο σε ελικοειδείς διαδοχικούς κύκλους που κλείνουν με ψευδοθηλιές.       (EL)

Μουσειακά αντικείμενα (EL)

Κορυτσά (Κόρτσε) / Βόρεια Ήπειρος / Αλβανία (EL)

σαγιάς (EL)
φορεσιά (EL)
πανωφόρι (EL)
συγκούνι (EL)


Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης (EL)

Εικόνα

image/jpg

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11533/12051



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.