Δυτική Οικία Στο Ακρωτήρι Θήρας

Δυτική Οικία Στο Ακρωτήρι Θήρας
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
απευθείας από τον ιστότοπο του αποθετηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
CC_BY_NC_ND



Δυτική Οικία Στο Ακρωτήρι Θήρας

Στο Ακρωτήρι της Θήρας ανασκάπτεται μια εντυπωσιακά διατηρημένη πόλη της Ύστερης Εποχής του Χαλκού (16ος αιώνας π.Χ.). Χάρη στις στάχτες του ηφαιστείου που κάλυψαν τα ερείπια του οικισμού, σώθηκαν σχεδόν ανέπαφα διώροφα και τριώροφα κτήρια. Στο ομοίωμα της λεγόμενης Δυτικής Οικίας - ενός τυπικού σπιτιού της πλούσιας αυτής πόλης - διακρίνονται πολλές από τις οικοδομικές τεχνικές της εποχής εκείνης: ο τρόπος κατασκευής του πατώματος και του κλιμακοστασίου, τα περίτεχνα ξύλινα πλαίσια των ανοιγμάτων που λειτουργούσαν ως φέροντα στοιχεία της οικοδομής, οι λαξευτοί γωνιόλιθοι και τα λαξευτά πλαίσια των παραθύρων με τα έντονα χρώματα των ηφαιστειακών λίθων. Ορισμένα δωμάτια του άνω ορόφου έφεραν τοιχογραφίες (μία εξ αυτών εικονίζει στόλο). Στον όροφο βρέθηκε επίσης εγκατάσταση υγιεινής.

Αντικείμενα Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

2015-04-17



Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογία

Εικόνα

Μήκος:0.00 m, Πλάτος:0.00 m, Ύψος:0.00 m, Διάμετρος:0.00 m, Βάρος:0.00 kgr

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11609/001-02160



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.