Πρωτότυπο Αυτοκίνητο Ελβο Aletis

Πρωτότυπο Αυτοκίνητο Ελβο Aletis
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
απευθείας από τον ιστότοπο του αποθετηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
CC_BY_NC_NDΠρωτότυπο Αυτοκίνητο Ελβο Aletis

Πρωτότυπο όχημα που κατασκευάστηκε για λογαριασμό της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων ( ΕΛΒΟ ) από την Γερμανική εταιρία TWT, με τη συνεργασία του Ιταλικού οίκου Pininfarina, αλλά και του Έλληνα βιομηχανικού σχεδιαστή Γιώργου Λιαμάδη. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πολυχρηστικό αυτοκίνητο "αναψυχής", που μπορεί να φιλοξενήσει 4 άτομα, έχοντας τα χαρακτηριστικά ενός super mini, αλλά με διαφορετική και περισσότερο high tech προσέγγιση και προσδοκώμενο κοινό την τουριστική αγορά και τους νέους. Κατασκευάστηκε στα πλαίσια τις κοινοτικής πρωτοβουλίας KONVER, για την ενδεχόμενη μετατροπή των αμυντικών βιομηχανιών και την ένταξη και νέων προϊόντων στις παραγωγικές τους δραστηριότητες. Η "βάση" του αυτοκινήτου, όσο αφορά το πάτωμα και το μηχανικό σύνολο (κινητήρας, σασμάν, διαφορικό, αναρτήσεις, όργανα), προέρχεται από το Polo τις VW, με 1.400 κ.ε και 75 ίππους.

Αντικείμενα Επίγειων Μεταφορών

2015-04-17Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογία

Εικόνα

Μήκος:0.00 m, Πλάτος:0.00 m, Ύψος:0.00 m, Διάμετρος:0.00 m, Βάρος:0.00 kgr

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11609/001-03021*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.