Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Δήμος Τρίπολης

Αποθετήριο :
Αποθετήριο Δήμου Τριπόλεως

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-SA 3.0

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια ΔιανομήΕυρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 (EL)

Παπαγεωργίου, Απόστολος

Το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 είναι μια διαδρομή που τελεί υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πεζοπορίας (EWV) και η Αρκαδία περιλαμβάνεται σε αυτό. Ο σχεδιασμός του και η σήμανση έχει γίνει από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης. Ξεκινάει από τα Πυρηναία Όρη και μετά από χιλιάδες υπέροχα χιλιόμετρα καταλήγει στην Κρήτη, στο νομό Λασιθίου. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά στους ορειβάτες μονοπάτια. Φτάνοντας στην Πελοπόννησο μέσω Κορίνθου φτάνει Καλάβρυτα και από εκεί στο Πλανητέρο. Εισέρχεται μετά στην Αρκαδία από Λυκούρια και ακολουθεί τις πηγές του Λάδωνα, περνάει από το Παγκράτιο και φτάνει στο Δάρα. Περιλαμβάνει βέβαια την Τρίπολη για διανυκτέρευση. Κατόπιν περνάει από Βυτίνα, διέρχεται από Λεβίδι και σκαρφαλώνει στο Καταφύγιο του Μαινάλου. Μετά περνώντας από το δρόμο Τρίπολης- Καλαβρύτων φτάνει στην Κάψα και το Περιθώρι, επανέρχεται στην Τρίπολη κι από εκεί στο Στάδιο, την Ψηλή Βρύση, τα Δολιανά και φτάνει Άγιο Πέτρο. Από εδώ περνάει στις Καρυές και τα Βρέσθενα για να βγει από τα όρια της Αρκαδίας καταλήγοντας στη Σπάρτη. Πρόκειται για μια υπέροχη διαδρομή μέσα από δασικούς δρόμους με ιδιαίτερα τοπία, κρύα νερά, διατηρητέους οικισμούς και όμορφες πόλεις. Σε όλα τα χωριά υπάρχουν καταλύματα για να ξεκουραστεί ο πεζοπόρος και τοπικές συνταγές στις ταβέρνες για να βρει τις δυνάμεις του. Η ιδανικότερη εποχή σύμφωνα με τους ορειβάτες για να επιχειρήσει κανείς να ζήσει αυτήν την εμπειρία είναι κατά τον Απρίλιο για τη Νότια Ελλάδα. (EL)

Δήμος Τρίπολης


φυσιολατρία


Δήμος Τρίπολης (EL)

Δήμος Τρίπολης

Τρίπολη, Αρκαδία (Νομός), Ελλάδα
Tripoli, Arcadia (Prefecture), Greece


2014-07-09


Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα

Δήμος Τρίπολης
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.