Μουσείο Δασικής Ιστορίας Μαινάλου

Μουσείο Δασικής Ιστορίας Μαινάλου

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Δήμος Τρίπολης   

Αποθετήριο :
Αποθετήριο Δήμου Τριπόλεως   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-SA 3.0

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή
CC_BY_SA



Μουσείο Δασικής Ιστορίας Μαινάλου (EL)

Παπαγεωργίου, Απόστολος
Παπαγεωργίου, Απόστολος (EL)

Το Μουσείο Δασικής Ιστορίας του όρους Μαινάλου είναι ένα χώρος στο Χρυσοβίτσι αφιερωμένος στην ιστορία της βιομηχανικής επανάστασης στον αρκαδικό χώρο. Το Χρυσοβίτσι υπήρξε μεγάλο υλοτομικό κέντρο. Το 1939 κατασκευάστηκε εδώ ένα μεγάλο εργοστάσιο ξυλείας το οποίο διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στην οικονομία της Αρκαδίας. Εδώ λοιπόν, σε αυτό το εργοστάσιο στεγάζεται το Μουσείο Δασικής Ιστορίας. Πρόκειται για έναν χώρο που ιχνηλατεί τα πρώτα βήματα της βιομηχανικής επανάστασης στον αρκαδικό χώρο. Και ταυτόχρονα αναδεικνύει τη σημασία του σπουδαίου βουνού, του Μαίναλου, στην ιστορία του τόπου. Πράγματι, το όρος Μαίναλο έχει διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στην αρκαδική ιστορία, είτε ως κρησφύγετο και ορμητήριο των ανυπότακτων Αρκάδων, είτε ως πάροχος πρώτων υλών, όπως η δασική ύλη. Στο μουσείο λειτουργούν εκθέσεις εργαλείων και πρακτικών υλοτόμησης και επεξεργασίας του ξύλου. Αναβιώνει έτσι μια ολόκληρη σελίδα της Αρκαδίας. Γίνονται επίσης περιβαλλοντολογικά σεμινάρια ευαισθητοποίησης του κοινού στο ζήτημα της προστασίας του δάσους και της ορθολογικής χρήσης των πρώτων υλών. (EL)

Δήμος Τρίπολης
Δήμος Τρίπολης (EL)


Τεγέα Αρκαδίας


2014-07-09




Δήμος Τρίπολης (EL)

Δήμος Τρίπολης
Δήμος Τρίπολης (EL)

Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα

Δήμος Τρίπολης

http://hdl.handle.net/11725/0001002723
http://services.tripoli.evolution-isa.gr/tripoli/item/2723



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.